Soveli

SoveLi - Tervetuloa mukaan liikkumaan ja liikuttamaan!

Soveltava Liikunta SoveLi ry on valtakunnallinen liikuntajärjestö, jonka päätoimintamuoto on yhteistyö. SoveLi on viestivä vaikuttaja ja kehittäjä, joka tarjoaa koulutus-, asiantuntija- ja viestintäpalveluja. Tavoitteena on, että pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten mahdollisuudet terveyttä edistävään liikuntaan ja aktiiviseen elämäntapaan paranevat.

SoveLissa on jäsenenä 17 valtakunnallista kansanterveys-, vammais- ja liikuntajärjestöä. Jäsenet ja niiden 1 107 paikallisyhdistystä ovat aktiivisia liikunnan toimijoita ja kumppaneita.

Soveltava Liikunta SoveLi ry - Yliopistonkatu 31, 20100 Turku - www.soveli.fi

SoveLin yleisesite 2012

Liikunnan yhteyshenkilö Aivoliitossa:

Virpi Lumimäki, liikuntasuunnittelija
Rovaniemen aluetoimisto
Korkalonkatu 18,
96299 Rovaniemi
p. 040 7375 879
virpi.lumimaki@aivoliitto.fi


Soveli-lehti

Lehti käsittelee ajankohtaisia soveltavan liikunnan asioita pitkäaikaissairaiden ja vammaisten liikkujien näkökulmasta. Lehti on suunnattu kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen liikunnan toimijoille, terveys- ja liikunta-alan ammattilaisille sekä alan päättäjille.

Lue Soveli-lehti


SoveLi-info

Uutiskirje SoveLi-info sisältää ajankohtaista asiaa muun muassa soveltavasta ja terveyttä edistävästä liikunnasta sekä SoveLin toiminnasta. Info on suunnattu ensisijaisesti SoveLin jäsenjärjestöille ja niiden paikallisyhdistyksille, mutta kaikki kiinnostuneet voivat liittyä jakelulistalle.

Lue viimeisin SoveLi-info


RSS Syöte >> Sovelin.fi uutiset

Mervi Huhtinen aloitti SoveLin tiedottajan sijaisena (17.1.2019)

Mervi Huhtinen, liiketalouden tradenomi ja yhteisöpedagogi (AMK) valittiin SoveLin tiedottajan sijaiseksi. Hän toimii tiedottajan tehtävissä kesäkuuhun asti.

SoveLin syyskokouksen yhteydessä juhlittiin 25-vuotiasta SoveLia (19.11.2018)

Soveltava Liikunta SoveLi ry:n syyskokous järjestettiin 15.11. Helsingissä. Kokouspaikaksi oli valikoitunut Hotel Kämpin juhlavat kokoustilat, sillä kokouksen yhteydessä juhlistettiin 25-vuotiasta SoveLia juhlalounaan merkeissä. Juhlallisuuksien lisäksi kokouksessa valittiin SoveLin hallituksen…

Vähäinenkin työmatkaliikunta voi ehkäistä sydänsairauksia (30.10.2018)

Päivittäinen matka töihin kannattaisi kulkea pyörällä, jalan tai julkisilla, tuore brittitutkimus osoittaa. Niin toimivat säästyvät sydän- ja verisuonitaudeilta ja niiden aiheuttamilta kuolemilta todennäköisemmin kuin autolla kulkevat.

Esteetöntä golfia nuorille -hanke etsii kokeilijoita (24.10.2018)

Uusi hanke edistää vammaisten nuorten terveyttä ja tasa-arvoa golfin avulla. Hankkeeseen etsitään nyt innokkaita käyttäjiä testaamaan Paragolfer-sähköpyörätuolia.

Aineistoluettelossa soveltavan liikunnan oppaat ja esitteet (12.10.2018)

Soveltava Liikunta SoveLi ry ja 20 jäsenjärjestöämme julkaisevat terveys- ja liikunta-aiheisia materiaaleja liikkujille ja heidän läheisilleen sekä ammattilaisille liikuntaneuvonnan ja liikunnan kehittämisen tueksi.

Selkäviikolla 15.–21.10. rakastetaan selkää (12.10.2018)

Selkäviikkoa vietetään tänä vuonna 15.–21. lokakuuta. Viikko ajoittuu perinteisesti maailman selkäpäivän yhteyteen, jota vietetään vuosittain 16. lokakuuta. Selkäviikon ja maailman selkäpäivän tämänvuotinen teema on "Rakasta selkääsi" (”Love Your Spine”).

Psori ei tartu – vedessäkään! (8.10.2018)

Psoriasisliitto paikallisyhdistyksineen yhdessä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kanssa kampanjoivat koko lokakuun ajan teemalla Psori ei tartu. Vedessäkään. Maailman psoriasispäivää vietetään 29. lokakuuta.

Soveltava luontoliikunta kehittyy vauhdilla (4.10.2018)

Luonto lisää tutkitusti hyvinvointia, mutta huomattavalla osalla meistä tie luontoon on keskimääräistä kivisempi. Soveltavan luontoliikunnan verkostotilaisuudessa kuultiin upeita esimerkkejä siitä, miten luonnossa liikkumista saatellaan eri tavoin toimintarajoitteisten ihmisten ulottuville.

Puistogolf – uusi koukuttava tapa viettää aikaa (4.10.2018)

Mitä tapahtuu, kun kaksi tarmonpesää lähtee yhdessä ideoimaan suurista suunnitelmista käytännön tekoja? Rakkaudesta golfiin, liikunnalliseen elämäntapaan ja luontoon syntyi puistogolf.

Vertaistukea keilailun maaotteluhengessä (28.9.2018)

Seppo Nieminen kertoo, miten keilailu yhdistää Parkinsonin tautia sairastavia Suomenlahden molemmin puolin. Syyskuun kisoihin otti osaa yli 20 parkkiskeilaajaa Suomesta ja Virosta.