Soveli

SoveLi - Tervetuloa mukaan liikkumaan ja liikuttamaan!

Soveltava Liikunta SoveLi ry on valtakunnallinen liikuntajärjestö, jonka päätoimintamuoto on yhteistyö. SoveLi on viestivä vaikuttaja ja kehittäjä, joka tarjoaa koulutus-, asiantuntija- ja viestintäpalveluja. Tavoitteena on, että pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten mahdollisuudet terveyttä edistävään liikuntaan ja aktiiviseen elämäntapaan paranevat.

SoveLissa on jäsenenä 17 valtakunnallista kansanterveys-, vammais- ja liikuntajärjestöä. Jäsenet ja niiden 1 107 paikallisyhdistystä ovat aktiivisia liikunnan toimijoita ja kumppaneita.

Soveltava Liikunta SoveLi ry - Yliopistonkatu 31, 20100 Turku - www.soveli.fi

SoveLin julkaisut

Liikunnan yhteyshenkilö Aivoliitossa:

Virpi Lumimäki, liikuntasuunnittelija
Rovaniemen aluetoimisto
Korkalonkatu 18,
96299 Rovaniemi
p. 040 7375 879
virpi.lumimaki@aivoliitto.fi


Soveli-lehti

Lehti käsittelee ajankohtaisia soveltavan liikunnan asioita pitkäaikaissairaiden ja vammaisten liikkujien näkökulmasta. Lehti on suunnattu kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen liikunnan toimijoille, terveys- ja liikunta-alan ammattilaisille sekä alan päättäjille.

Lue Soveli-lehti


SoveLi-info

Uutiskirje SoveLi-info sisältää ajankohtaista asiaa muun muassa soveltavasta ja terveyttä edistävästä liikunnasta sekä SoveLin toiminnasta. Info on suunnattu ensisijaisesti SoveLin jäsenjärjestöille ja niiden paikallisyhdistyksille, mutta kaikki kiinnostuneet voivat liittyä jakelulistalle.

Lue viimeisin SoveLi-info


RSS Syöte >> Sovelin.fi uutiset

SoveLin toimiston kesätauko heinäkuussa (26.6.2019)

SoveLin toimisto ja sosiaalisen median kanavamme ovat kesätauolla 1.-31.7.2019. Toimistomme aukeaa jälleen elokuussa uusin voimin. Toivotamme kaikille liikunnallista ja rentouttavaa kesää!

VAU, Paralympiakomitea ja SoveLi yhdessä mukana Helsinki Pride -kulkueessa (24.6.2019)

Vammaisurheilu ja soveltava liikunta ovat näkyvästi mukana lauantaina 29.6.2019 järjestettävässä Helsinki Pride -kulkueessa osana muuta urheiluyhteisöä. Kulkueessa ovat vahvasti edustettuna niin Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU, Suomen Paralympiakomitea kuin Soveltava Liikunta SoveLi:kin.

Elämyksiä luonnosta - Vie vanhus ulos -kampanja 10.9.-10.10.2019 (20.6.2019)

Joka syksyinen Vie vanhus ulos -kampanja kutsuu ulkoilemaan tukea tarvitsevien iäkkäiden kanssa. Jo pieni hetki luonnossa kohentaa mielialaa, alentaa verenpainetta ja parantaa unenlaatua.

Anpassad motion – verktyg och möjligheter för att inkludera alla -seminariet (19.6.2019)

Folkhälsan och SoveLi rf välkomnar kommuner, föreningar, förbund och organisationer – anmäl dig nu!

Sovellettu karate - soveltavaa liikuntaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille (13.6.2019)

Sovellettu karate on soveltavaa liikuntaa (erityisliikunta, Adapted Physical Activity). Se on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityistä tuen tarvetta esimerkiksi liikkumisessa, ymmärryksessä, puheen tuottamisessa, aistien toiminnassa, suureen ryhmään sopeutumisessa tai tarvitsee jostain syystä enemmän aikaa asioiden oppimiseen. Vamma tai sairaus ei saa olla esteenä liikuntaharrastukselle, sillä jokaisella tulee olla oikeus osallistua liikuntaan läpi elämän, kun tarvittavista tukitoimista on huolehdittu.

Verkostotilaisuus Liikkeelle-järjestöpäivä 4.9. Tampereella (13.6.2019)

4.9.2019 klo 10–16 järjestetään maksuton Liikkeelle-järjestöpäivä UKK-instituutissa Tampereella. llmoittaudu viimeistään 25.8.! Liikkeelle-järjestöpäivä on suunnattu SoveLi- ja SOSTE-järjestöjen liikunnan kehittämistyössä mukana oleville henkilöille, kuten liittojen toimihenkilöille, alue-edustajille ja järjestöjen liikunnan neuvottelukuntien jäsenille. Tervetuloa!

Uutiskirjeeemme SoveLi-info 2/2019: Soveltavan liikunnan kesäterveiset (12.6.2019)

Kesän uutiskirjeemme SoveLi-info: Soveltavan liikunnan kesäterveiset on nyt ilmestynyt! Käy kurkkaamassa SoveLin uusimpia kuulumisia ja liikunnallista sekä terveyttä edistävää toimintaamme.

Stafettkarnevalen 2019 - Uusi Tillsammans-viesti (4.6.2019)

Tänä vuonna Stafettkarnevalen järjestettiin Espoon Leppävaarassa 17.-18.5.2019. Ensimmäistä kertaa kisattiin Tillsammans-viesti, joka soveltuu erityistä tukea tarvitseville koululaisille. Stafettkarnevalen-kisat on ruotsinkielisille kouluille järjestettävä koulujen välinen viestikisa.

Tule kokeilemaan swingiäsi Paragolferilla! (29.5.2019)

Esteetöntä golfia nuorille –hanke edistää vammaisten henkilöiden terveyttä ja tasa-arvoa golfin avulla antamalla golfista innostuneille mahdollisuuden kokeilla pelaamista Paragolferilla ympäri Suomea. Tutustu kesän 2019 maksuttomiin Esteetöntä golfia -tapahtumiin!

Golfin lajikokeilua erityisryhmille Turussa (21.5.2019)

Suomen HCP Golf ry järjestää 25.-29.6.2019 golfin lajikokeiluja kaiken ikäisille erityisryhmille Kankaisten Golfissa, Harjattula Golfissa ja Archipelagia Golfissa Turussa.